Снимка: БГНЕС
fallback

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка след изненадващо изявление вчера на председателя на общинската избирателна комисия в града през 2015 година Деница Чингарова. В пост в социалните мрежи тя твърди, че е била принудена да фалшифицира вота в полза на тогавашния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев.

Oще по темата
По думите на Деница Чингарова вече е била потърсена от главния секретар на МВР, за да се срещне с него и да го запознае с всички подробности по случая.

Бившата председателка на ОИК в Пловдив Деница Чингарова и днес общува с медиите само по телефона. Тя твърди, че сега е назрял момента обществото и гражданите на Пловдив да разберат истината за изборите през 2015 г. Чингарова отново посочи, че заплахите срещу семейството ѝ са реални и че срещу нея продължават активни мероприятия, съобщава БНТ.

От ВМРО заявиха на брифинг, че на местните избори през 2015 г. в Пловдив е сторено най-голямото зло - открадната е демокрацията. Съпредседателят на партията Александър Сиди настоя Деница Чингарова да бъде третирана като защитен свидетел и да ѝ бъде назначена денонощна охрана.

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО-БНД: "Всички тези факти говорят, че госпожа Чингарова най-сетне е получила някакво просветление на съвестта си. Много се надявам от нея да даде отговори как точно се е случила тази манипулация."

Настоящият председател на изборната комисия в Пловдив обаче заяви, че изборни нарушения през 2015 г. трудно биха били доказани.

"Прокуратурата прави проверка, но прокуратурата ще направи проверка единствено по твърденията за принуда, дали действително е упражнявана принуда, т.е. в рамките на тези административни производства по Изборния кодекс и по изборния процес, както се казва мачът е свирен."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 11 месеца

Да не мислите, че последните избори не бяха манипулирани. ГЕРБ и ДПС купиха всичко каквото можеше да се купи и заплашиха много със загуба на работа или по друг начин. ГЕРБ не трябваше да са първи.

16

Анонимен

преди 11 месеца

ГЕРБ са секта и мафия. Гешев да става защитен свидетел и да си каже всичко за Шефа. Шефа ще отстрани всички бивши приятели, ако почувства заплаха.

15

Един Българин

преди 11 месеца

До Хайде сега В София последните избори, включително на районните кметове. Този на Сердика не е избран от избирателите! За кмета на Варна имам съмнения, но нямам преки свидетели и доказателства за фалишфицире на избора на Портних. За това е важно да изрежем тези "ракови образования" от местната власт за да спрат да имат лостове за тероризиране на цялата държава.

fallback