Снимка: Helpbook

Общ преглед
В днешния обзор на сигналите получени в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с няколко такива от град Варна.

"Пред бл.33 в ж.к. "Чайка" гр. Варна до 15 септември 2013 г. имаше детска площадка. На 15 септември същата година бяха премахнати люлките и пързалката от детския кът, останаха само контурите на пясъчника да ни напомня за детския кът (може би, защото децата започват училище и не трябва да имат забавления). На обособилата се зелена площ може би ще изникне жилищен блок, пак така тихо и без съгласието на живущите в района, но може би със съгласието на администрацията и кмета на района. За тези години в квартала бяха построени много площадки по евростандарт, но за този парцел явно нещо не достига, а може и така да се харесва на екипа на кмета, със счупените пейки и стърчащи железа. Имаме входирана жалба от живущите в квартала до община Варна, но досега никакъв отговор!", пише в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Младост“ в същия град, на които се вижда избуяла трева в околоблоковото пространство. Според автора на сигнала има закъснение в косенето на тревните площи.

Отново ни съобщиха за агресивни безстопанствени кучета, този път в район „Приморски“: "Днес решихме да се разходим по екопътека от квартал Виница към Аладжа манастир. Пътеката преминава през вилна зона. Докато преминавахме по улицата от заградено място изскочиха две кучета и се нахвърлиха върху нас. Едното от тях успя да ухапе приятелката ми. Това е пътека, по която минават много хора, а 100 метра след мястото на което се случи това, срещнахме семейство с 2 малки деца и ги отклонихме от пътя".

През почивните дни наш потребител е заснел неправомерни действия от строителен обект в Студентски град: "Използва несъществуваща улица за преминаване на тежкотоворни машини. Трафикът е в порядък 4-7мин и в рамките на само ден и половина се образуваха коловози, а прахолякът, които се вдига, е неописуем. Паркираните автомобили са покрити от него, а следите от хвърчащи камъчета са видими с просто око. На строителния обект няма дори мивка да се измиват камионите преди да излязат."

От същия обект получихме снимки, на които се вижда нерегламентирано присъединяване към електрическо табло.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар