Снимка: БГНЕС
fallback

Бюджетът на Велкова е базисен, който отразява политики от миналото, а на нас ни трябват от бъдещето. Трябва да се орежат разходи без да навредим на развитието на икономиката.

Oще по темата
Трябва ни нов бюджет с нови политики. Акцентът трябва да е увеличаване на приходите. 1400 лева трябва на човек, за да живее, а 427 лева е минималната пенсия. Това каза за Нова Нюз икономистът Мика Зайкова.

По думите ѝ ГЕРБ и ПП трябва да помислят дали не са много министерствата. "България е страна с 92% малки и средни фирми. Тотално орязване на капиталовите разходи е дълбоко погрешна насока, нужни са ни инвестиции. Може би трябва малко да се редуцират, но никой не си дава сметка,че сме похарчили само 100 млн. по ПВУ, останалите разпиляхме. 13 млрд. по Плана и 10 млрд. по европрограми можем да похарчим за иновации", заяви тя.

Икономистът от БСК д-р Щерю Ножаров от своя страна смята, че програмното бюджетиране трябва да се въведе като задължително. "Там имаме цели на всяка функция и дейности и индикатори за изпълнението им. Ако се изпълняват, това е основание за увеличение на щати и заплати. Веднага ще бъде съкратена 25% от администрацията и лесно ще лъснат всички неефективни разходи. Приходите в бюджета са реалистични, както и икономическия растеж от 1,8%. А може да е и малко по-малко", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мухаха

преди 1 година

Много интересно изказване на икономистката дето е получила икономическото си образование по времето на цар Шишман .... Къде беше с безценните си съвети през последните 30 ГОДИНИ ? И що едва от 2-3 години започна да се изявяваш като инфлуенсър по медиите ? В кома ли си била ?

11

Анонимен

преди 1 година

Бабке няма пари, едни *** раздаваха като за последно без да мислят от къде ще идват приходи, хората имаха спестявания но инфлацията ги изяде сега следва един голям срив в потреблението и държавата ще и се стовари всичко като бумеранг.

10

Анонимен

преди 1 година

Тази не е икономистка нищо съществено не може да ви каже. Тези неща ги знае всеки без да е икономист.

fallback