Снимка БГНЕС
fallback

Мъж от Неделино е осъден да плати на НОИ сума в размер на 41 773,93 лева за причинени имуществени вреди от неправомерно получени суми за пенсия за осигурителен стаж и възраст и добавки от държавното обществено осигуряване. Те са взимани за периода 08.09.2014 г. - 31.01.2021 г. Решението е на Районния съд в Златоград.

Той е признат за виновен, че е получил неправомерно пенсия, след като на 8 септември 2014 г. представил в НОИ в Смолян фалшиви документи за стаж и изчисляване на пенсия от клон „Стъкларски изделия“ – София, с фалшиви подписи от ръководител на ТПК „Бусер“. Той представил документи и за фалшив стаж към „Памукотекс инженеринг“ ООД. Чрез тях получавал неправомерно пенсия повече от 6 години. За фалшивите документи е получил от съда условна присъда от две години и шест месеца с изпитателен срок от три години. Мъжът е със средно образование, реабилитиран по право и женен. Сега обжалва присъдата си в Окръжния съд в Смолян.

64-годишният Й. С. е осъден да плати още 681 лева възнаграждение за вещо лице и 1670 лв. държавна такса върху уважения размер на предявения граждански иск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Я

преди 1 година

Мен ме въртяха на шиш,за42 години стаж,а тоя дайте му пенсия ,че по голяма от моята тука намирисва на корупция,той лъже, НОИ си затваря очите на служителите срещу пари.

14

Митьо

преди 1 година

Тези преди да отпуснат пенсията къде са бляли? Нали проверяват стажа под лупа преди да отпуснат?

13

Зозо

преди 1 година

Мдааа, ще ги върне на другия свят вероятно.

fallback