Снимка: БГНЕС

Двама полицаи са пострадали при сблъсъците в ромската махала в Стамболийски. От МВР заявиха, че до напрежението се е стигнало след гонка между униформени и моторист, предаде БНТ.

На видеоклипове, разпространени в социалните мрежи, се вижда ескалиралото напрежение, при което са пострадали униформените. Двамата са изпратени в болница за прегледи, уточниха от полицията. Задържани са трима от нападателите им.

Мотористът все още се издирва, но самоличността му е установена.

"Двойка от специализираните сили опитват да спрат мотоциклетист, но не е спрял и е последвала гонка. Той е навлязъл в махалата, захвърля мотора и негови съседи са нападнали полицаите. Двама полицаи са с леки наранявания. Най-вероятно на клиповете се вижда как се опитват да го задържат" казват от МВР-Пловдив.

Към този момент няма напрежение и на място жандармерия охранява района. От полицията отричат случаят да е свързан с изборите.

Мотористът все още се издирва, но самоличността му е установена.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев обвини униформените в полицейско насилие и репресия. Той посочи и шефът на РУ – Стамболийски като главен виновник за напрежението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase