Снимка: БГНЕС

Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата къмпинг "Айлякъ", пише БНР.

Собственикът му вече е получил акт за забрана на достъпа до къмпинга и принудителна административна мярка за прекратяване на дейността.

Къмпинг "Айлякъ", както и заливът Вромос, се намират в непосредствена близост до Военноморската база край Атия. Цялата зона се води секретна, въпреки че от години в района се осъществява туристическа дейност.

Близо 40 дка е теренът, на който е разположен къмпинг "Айлякъ". Собственик на земята и имота е фирма "Хи ти ком".

Преди месец собствениците на каравани са получили съобщение, че трябва да напуснат къмпинга. Теренът все още е ограден с телена ограда, но табелата къмпинг "Айлякъ" е премахната.

Още по темата
Конкретният повод за запечатването на къмпинг "Айлякъ" са 8 различни административни актове, издадени от Регионалната екоинспекция в Бургас, обяснява директорът на иниституцията Павел Маринов.

"В момента всички решения на РИОСВ са обжалвани. Намират се в Административния съд. Някои от тях искат и обжалването на принудителната административна мярка. Тези, които не са обжалвани, ще бъдат реализирани през предстоящата седмица, тоест ще бъдат запечатани в присъствието на собствениците и ще започне изнасянето на нещата, които се намират на територията на къмпинга и на другите имоти", поясни той.

При извършваните редовни проверки са издавани многократно наказателни постановления за преустановяване на нарушения. Те са обжалвани, като някои са потвърдени от съда, други са отхвърлени.

По казуса трябва да се произнесе Административен съд-Бургас.

Къмпингът ще остане запечатан, докато вървят съдебните дела.

Къмпинг "Айлякъ" беше открит през 2021 година.
 

Коментари Напиши коментар

8

Той

преди 2 месеца

Това е една наистина тъжна, даже много тъжна новина, погубва се една бизнес идея, една мечта, една свобода, заради една военна безсмислица. Кога ли ще спре всичкото това военизирано мислене, кога ли ще изчезнат ненужните оръжия и хората ще започнат да живеят един с друг. Къмпинга бе направен и е направен с м ого любов и желание, поредното разочарование от държавата. Ужасно е всичко.

7

Ричард

преди 2 месеца

Речник на чуждите думи в българския език от Г.Бакалов.Над 20хил.думи.издание 1947г.Сега,след 75г.са далеч повече.Така,че кои са български думи...е трудна работа.Векове наред сме на кръстопът.

6

Retina

преди 2 месеца

Какво ли ще построят след 2 години? Интересен подход наистина..