Снимка: БГНЕС
fallback

Над 80% от домакинствата ограничават потреблението на хранителни стоки, плодове и зеленчуци заради високите цени на храни.

Oще по темата
83% от хората смятат, че търговските надценки трябва да бъдат ограничени от държавата. Проучването е проведено в периода от 14 до 19 март, съобщи Нова.

Според Светлин Тачев от "Галъп Интернешънъл Болкан" българските граждани са съгласни с различните държавни регулации за контрол на цените. "Популизмът, който се използва предизборно, трябва да премине в реални действия. Пазарно трябва да се облекчи българския избирател. Няма съпротива срещу регулацията на високите цени от страна на държавата", посочи той.

По думите му идеята за държавни магазини за регулация на цените, също се приема добре от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Седим на

преди 1 година

на топлите дивани и пак ще се оправдаваме, че няма за Кой да гласуваме. Да, ама не. Поне 2 партии на пръв прочит видях, които не са част от статуквото, което изпълнява нарежданията на Господарите за масово следене и редуциране на населението. Гледайте Сноудън, Асандж, Марк Стил, Катрин Остин Фитц, това са хора били дълбоко в системата и управлението й. Форуми Давос. Поне мислете за децата си и тяхното здраве.

16

Да попитам Народа?

преди 1 година

Къде бяхте уважаеми съграждани, когато малцината българи, живели на Запад, предупр какво са ЕС, МВФ, СБ, че това са субсидии и квоти, заеми, дългови спирали и превземане на пазари, лобисти, ТНК-та и други. Наричахте хората - ***? Хак да ви е! Стигнахте до бръмбари в чиниите. Ползвате технологии, които дори меж. ерудити в медицината и технологииге ви предупредиха, че са опасни! Жестокият извод, няма държави, има организации финансирани от Корпорации. Каза ви го и Тръмп. Целта е редуциране!

15

Анонимен

преди 1 година

липса на стоки??? при свръх производство и пълни складове .....спекула . Задържат стока на висока цена. Няма да има липса , егати нелогочни икономисти

fallback