fallback

Думите на Росица Велкова наистина отразяват реалното състояние, но предупреждението, което тя прави за евентуална криза, се отнася за перспектива от четири години напред и то при условие, че бюджетната политика продължи, както досега. Това е ако продължим да имаме поредица от НС и никой не поема отговорност.  Това каза бившият финансов министър Милен Велчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Ако не се очертае управляващо мнозинство след предстоящите избори, Велчев не е далеч от това да препоръча на МС да не внася бюджет за тази година.
Oще по темата


"Рисковете, които можеха да се появят преди закриването на парламента, ще са налице и сега, т.е. партиите да започнат да се надпреварват в даването на подаръци. Тогава и прогнозите на черните сценарии, описани от финансовия министър, може се окажат не толкова черни, колкото реалността", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Бившият финансов министър отбеляза, че в пазарна икономика с непазарни мерки не могат да се постигнат резултати и даде за пример Унгария.

"Въведоха таван на много цени, които веднага изчезнаха от пазара. И ние този мач сме го играли през 90-а година, когато се редяхме за кисело мляко в 04:00 ч. сутринта. По-трайните стоки се купуваха с купони. Таван на надценката е мижава мярка, която няма да довед

Категорично няма да има полза от данък "свръхпечалба" и дори подобна мярка е вредна, посочи той.  "Най-досетливите фирми ще могат лесно да избегнат плащането на този данък,  обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 година

Кварталните плод зеленчук още ги има. Амбалажната хартия е рециклирана такава и е екологична. Нали си умен и красив зелен, защо постоянно се напъваш на неекологичен наелон и целофан, всяка краставица вакуумирана и прочее? Няма кой да ти тегли един здрав бой. Веригите са франчайзи и ги управлява "вмирисания балканец" поне да го знаеше това. Много се изгейчихте такива и само пердах ви оправя.

36

Анонимен

преди 1 година

По лошото е че съдебната система не работи. Велчев, отдавна трябваше да си в затвора.

35

ДО БЪЛГАРИН

преди 1 година

До БългаринДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ МИРИЗЛИВИТЕ БАКАЛНИЦИ, ВОНЕЩИТЕ ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК, ТОВА ЛИ ПРЕДЛАГАШ? С ПО 10-12 СТОКИ, ЗАВИТИ В АМБАЛАЖНА ХАРТИЯ? ВЕРИГИТЕ СА НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО Е ИМАЛА БЪЛГАРИЯ, АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ ЗНАЧИ СИ В НЯКОЯ ПАЛАНКА, КЪДЕТО ОЩЕ ГИ НЯМА.

fallback