Снимка: БГНЕС
fallback

Надявам се България да влезе в Еврозоната на 1 януари 2025 г. Това каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на експертен дебат по темата.

"Има формални критерии за влизане на всяка една страна в Еврозоната, въпрос на време е България да ги изпълни. Критерият за инфлация остава, но тя така или иначе ще се успокои", допълни той.

Oще по темата

"Българската икономика се движи с тази на Еврозоната, което означава, че ние сме готови", отбеляза служебният вицепремиер по управление на европейските средства, цитиран от БГНЕС.

Пеканов заяви, че България е член на ЕС от 15 г., а българските граждани и бизнес често правят трансакции в лева и в евро. Той допълни, че над 1,5 млрд. евро се изпращат в България, но при превалутирането се губи част от сумата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Странно

преди 1 година

Спорих вчера с един привърженик на еврото, казва ми "' лихвите щели да паднат"" ,аз му отговорих не искам живот на кредит, а нормални доходи. С приемането на Еврото, България ще бъде прегазена, заличена, тогава какво ще правите, въжето.

49

Анонимен

преди 1 година

Политици, които не насърчават българското производство НЕ СА НИ НУЖНИ !!!

48

Анонимен

преди 1 година

Хиляди закончета и наредби притискат работодателите. От своя страна , за да не фалират, работодателите притискат работниците. Резултатът е ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, ИЛИ ЕМИГРИРАТ ! ЗАКОНИТЕ ДА ПООЩРЯВАТ РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО !!!

fallback