fallback

Правителството определи репението за намаляване на ДДС от 20 на 9% като временно. Ако се върнем по назад във времето, можем да видим, че дебатът за ресторантьорския сектор започна още през 2007 г. по времето на Саркози. Приемат ставка от 5,5% преди 11 години., след допълнителни промени тя става 10 на сто. Повече от половината държави в ЕС използват намалена ставка за сектор ресторантьорство, хотелиерство, за фитнесите и козметичните салони.
Oще по темата
Това заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Върнали сме тези 250 млн. лв. от намаленото ДДС, като дори сме внесли 72 млн. лв. повече под формата на осигуровки. Внесохме и по-висок данък печалба", категоричен бе той.

"Цените не могат да се увеличават до безкрай, където и да е. Покупателната способност на населението в момента има предел. Ако ги повишим допълнително, няма да имаме посетители - не можем да си го позволим. Всичко поскъпна, няма как да не се увеличат и цените при нас", подчерта той.

Сивият сектор ще се намали с над 30%, ако ДДС остане 9%, обобщи представителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

архитектор

преди 1 година

Вдигайте заплатите колкото щете , цените в ресторантите също вдигайте колкото щете, цените на панелките ще хвръкнат в космоса. Цените минават в злато - кило на кв.м. Който купил - купил.

37

баба мара

преди 1 година

обяд за 5 души 200 лева хаиде фалираите наи после че ни писна от вас

36

Може, може...

преди 1 година

Хляба в Германия е 2-э/бр...КЪВ Е ПРОБЛЕМА?

fallback