Снимка: Pixabay
fallback

За взрив на COVID-19 в Дома за стари хора в Добрич, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

”Към 14 март са заразени 54 домуващи и 4-има от персонала на социалното заведение. 50 от тях към тази дата са с изтекла изолация от 7 дни. 8 възрастни в дома още са в изолация, която ще приключи до два-три дни”, каза директорът на Здравната инспекция д-р Светла Ангелова.

Домът за стари хора е под карантина, докато и последният пациент не излезе от изолация, която е 7 дни. Свижданията са забранени.

„Заразата не се развива наведнъж. На 12 март е имало двама положителни, на 13-и – 1 и т.н. Състоянието на заразените е добро, болестта протича леко, не се налага хоспитализация. Много малко са домуващите с температура, други имат грипоподобни оплаквания или се казват, че имат леко дразнене в гърлото”, обяснява д-р Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Млади вече няма, хората се осъзнаха, но старите, ах старите!

12

Iordan Ivanov geolog

преди 1 година

През август 2018 засякохме първи случаи на зараза - RED KILLER SYNDROM.В Англия КЕНТ през октомври открихме много пострадали вече самоизлекувани .ПРоверки по болници,поликлиники показаха липса на пациенти.. Пострадалите бяха развили имунитет. Разпознаваха се само по зачервяване на лицата зачервяване видимо.Експерти да огледат зам генералния секретар на WHO Участник в IVENT october 2019.

11

Анонимен

преди 1 година

"Заразата не се развива изведнъж" .. Постепенно и бавно крадат, да не се набиват на очи. Мафията не се спира дори и пред старите беззащитни хора.!

fallback