Снимка: БГНЕС
fallback

С опасност за живота е жената, блъсната от автобус на пешеходна пътека в Пловдив.

Oще по темата
Тежкият инцидент стана малко преди обед, когато автобус на градския транспорт, движещ се по линия 18, блъсна жената на едно от централните кръстовища в града – между булевардите "Руски" и "Шести септември", предаде БНТ.

По предварителни данни автобусът предприел завой надясно на зелен светофар и блъснал странично пресичащата също на зелено 68-годишна пешеходка. Линейката пристигнала за минути, още преди на място да дойдат полицейските екипи.

По неофициални данни тестовете на водача на автобуса за алкохол и наркотици са отрицателни. От фирмата превозвач заявиха, че шофьорът е изряден и правят собствена проверка на инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Проблемът е че в нормалните държави след подобни инциденти правят промени в организацията и/или маркировката за да не се стига до нови нещастия. В Испания почти никъде нямаш "зебра" в кръстовище, изнесени са на 5-10 метра , за да не се стига до подобни случки при десен завой. Да не говорим че НЯМА светофар с едновременно зелено за коли и пешаходци, за колите е жълта мигаща стрелка, за да си с едно на ум .

6

Абе

преди 1 година

Все пак сте жьлти

5

Анонимен

преди 1 година

Абе не знам колко от вас са карали рейс или камион, ама десен завой не се взима със висока скорост, така че едва ли е карал бързо, отделно тези МПСта трябва да се "изнесат" по напред в кръстовището, за да вземат завоя и при изнасянето баш на завоя бабата може да е останала в сляпата зона на водача.Не го оправдавам ама кой иска да блъсне човек?!Отделно да не видиш и да чуеш цял рейс?!Това да не е колело?!?Пресичат като зомбитта

fallback