Снимка: БГНЕС
fallback

С единадесет пожара се борят служители на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) в момента, съобщиха от там. Гасенето е изключително трудно, заради поривистия ураганен вятър, предаде БТА.

В гасенето на пожарите участват служители на ЮЗДП, заедно с пожарникари. Четири от пожарите са в района на териториалното поделение "ДГС Невестино", един – на територията на "ДГС Осогово", един – "ДГС Кюстендил", един – "ДГС Дупница", два - в  района на ТП "ДГС Тетевен" и по един в Гоце Делчев и "ДГС София", каза за БТА говорителят на предприятието Ирина Жерева.

Пожарогасенето е много трудно и се усложнява непрекъснато заради бурния вятър. На повече от местата пожарите са засегнали предимно треви и храсти, на две места е засегната и гора, предимно широколистна и по-малко иглолистна.

Вероятните причини са човешка небрежност.

"Работи се и по разследване на други причини, но за момента няма данни за умишлено причиняване на пожарите", казаха още от предприятието. От там добавиха, че пожарите са пламнали следобед за минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

Що става там в източна Македония ? аууу

11

Гошо

преди 1 година

До Анонимен10---Извинявай ама нищо не разбираш поинтересувай се по въпроса и ще останеш доста учуден ,номер 1 е прав Имай предвид че горенето при горски пожар не като горене в печка Но поинтересувай се

10

Анонимен

преди 1 година

До номер 1:Да ти имах логиката значи...нали и дърветата ще изгорят?Какво ще секат като ще са изгорели?

fallback