Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 ч.ч. прясно мляко или повече, да покрие добре картофите
  • 4 скилидки стрит чесън
  • 4 супени лъжици масло
  • 1/2 ч.ч. течна сметана
  • 1 чаша настъргано сирене моцарела или друго по ваш вкус
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В подходяща тава сложете обелените и нарязани картофи, заедно с млякото и чесъна. Покрийте с капак или алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути или до готовност на картофите. Когато са готови, извадете тавата и в нея намачкайте картофите с преса. Сложете маслото, сметаната, сиренето, сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете в подходяща купа или чиния.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase