Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Хранителните стоки у нас продължават да поскъпват, въпреки усилията на държавата да укроти и контролира цените в търговската мрежа, съобщи Нова.

 След млечните продукти, рязък скок има и в цените на консервите. Поскъпването при тях е с цели 40%.

По данни на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в момента в България се произвеждат около 150 000 тона консерви. Много са факторите, които определят крайната цена.

Oще по темата
Поскъпването в магазините вече е факт.

Най-голямо е увеличението при лютеницата и киселите краставички. При консервирания боб, киселото зеле и граха скокът е между 50 стотинки и лев. Дори за семействата, които предпочитат от години да си произвеждат консерви в домашни условия, това традиционно начинание вече излиза солено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Друг

преди 1 година

Скакалците по колко вървят?

106

Анонимен

преди 1 година

Имам два въпроса към противниците на еврото - единия мотив беше, че ако влезем в еврозоната цените ще се вдигнат. Е, не сме там, и няма да сме поне до 01.01.2025-а. Защо се вдигат цените? Вторият мотив беше, че след въвеждането на еврото ще обеднеем. Сега без еврото по-богати ли се чувствате? Оставям ви да размишлявате дали това, че си беден и че цените са ниски има нещо общо с еврозоната или е просто, че държавата е калпава и не си върши работата.

105

Не ми пука за вас.

преди 1 година

ПОЧВАЙТЕ ДА ПАСЕТЕ ТРЕВА ЗА ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ СИ КЪСАМ ОТ ЗАЛЪКА НА ДЕТЕТО ЗА ВАС...!

fallback