Снимка: БГНЕС

"Незаконни прояви като т.нар. "Луковмарш" не трябва да се допускат. Неправителственият сектор и институциите можем да постигнем много. Сигурен съм, че и този път ще работим заедно".

Още по темата
Това заяви главният прокурор Иван Гешев при подписването на декларация "Срещу омразата, която ни разделя", насочена срещу провеждането на "Луковмарш" в столицата, съобщи Bulgaria ON AIR.

В своето изказване главният прокурор Иван Гешев декларира, че прокуратура ще положи всички действия, съвместно с останалите институции, да не допусне провеждането на т.нар. "Луковмарш" тази година.

Той изрази съжаление, че след като две последователни години – 2020 и 2021 г., властите не са допуснали провеждането на "Луковмарш", през 2022 г. "този марш се състоя, което е едно позорно отстъпление от едни постигнати добри резултати".

В тази връзка главният прокурор съобщи, че в началото на следващата седмица ще се проведе среща на ръководството на прокуратурата, Столична община, МВР, ДАНС и други държавни институции, на която ще се набележат конкретните действия за недопускане провеждането на незаконната проява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase