Снимка: БГНЕС
fallback

Видинската областна болница е на ръба на оцеляването, защото в отделенията липсват лекари. Това здравно заведение е единственото в област Видин и на него разчита населението от 11 общини.

„32 лекари липсват  по щат. 80 длъжности са заети, нужни са ни още 32 медици от различни специалности. Остра нужда имаме от акушер-гинеколог, спешни медици, невролози, анестезиолози и реаниматори. В отделението по трансфузионна хематология е нужен млад лекар, който да приеме опита и практиката на колежката. Имаме само един трансфузионен хематолог. Не само заплатите са причина да няма лекари”. Това каза директорът на МБАЛ „Св. Петка” във Видин д-р Ивета Найденова пред NOVA NEWS.

Липса на лекари има в цялата страна. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров разказа, че преди години държавата е поддържала институции, където да има квалифицирани кадри – в здравеопазването, образованието, в сферата на сигурността дори.

„Сега е нужно да има кампания за спасяване на тези региони. Помощта за тази болница трябва да е насочена директно към кадрите”, каза председателят на лекарската организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Хората видяха страни където повечето хора са синеоки е не щат да се върнат при тъмнооките и тъмнокожите.

20

Анонимен

преди 1 година

Че кой ще иска да живее там и да лекува биячите от гетата!

19

Анонимен

преди 1 година

Я вижте колко столици или важни индустриални градове са на Дунав - Белград, Нови Сад, Будапеща, Братислава, Виена, Линц, Регенсбург, Улм, Инголщадт. Само ние и румънците не осъзнаваме значението на тази река и не развиваме дунавските си градове.Логично е столицата да е Видин, там има много място да расте града, най-близо е до Европа, пристанище е.

fallback