Снимка: БГНЕС, архив

Общо 33 непълнолетни лица без придружител са установени в питейно заведение в Силистра при полицейска проверка в нощта на 11 срещу 12 февруари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Проверката е извършена в хода на специализирана полицейска операция, реализирана със сили и средства на Районното управление в Силистра.

Младежите на възраст от 15 до 17 години са отведени в Районното управление, където по-късно с протокол са предадени на родителите им.

На всички родители са съставени актове по Закона за закрила на детето - санкцията, предвидена в него, е глоба от 300 до 500 лв. Спрямо собственика на заведението предстои предприемане на административно-наказателна мярка. За подобно нарушение законът предвижда глоба или имуществена санкция от 2000 лв. до 4000 лв.

По време на проверката са проконтролирани множество питейни заведения, над 50 моторни превозни средства и около 70 лица. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съставени са 1 акт и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

От полицията съобщиха, че контролът за присъствие на малолетни и непълнолетни без придружител в нощните заведения ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase