Снимка: БГНЕС
fallback

Голям ръст на строителството на къщи и сгради от смесен тип през 2022 г. Те са с над 32% спрямо последното тримесечие на 2021 г., а жилищата в тях нарастват с 5.3%.

Oще по темата

Илиян Янкулов от агенция за недвижими имоти споделя, че ръстът няма да продължи със същите темпове. "По-скоро доходите на населението са фактор за това. Следват покачване на цените на суровините, след това на услугите, накрая на доходите на хората. Пазарът сега ще премине в застой след стремителното вдигане". Това обяви Янкулов пред Нова Нюз.

Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща. "Строителството на къща и закупуване на парцел вече се равнява на закупуване на тристаен апартамент. Над 250 000 евро до 350 000 евро струва тристаен или четиристаен апартамент на централна локация. Калкулаторите на ипотечни кредити показват разликите във вноската при увеличение на лихвата", обясни Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Alex Clochard склад

преди 1 година

Това трябва да си рядко луд да имаш 6 имота в София. Имотът е за да ти служи, а не да му робуваш. Пари припечелени от наем на апартаменти е пълна загуба на ресурс, освен ако не са ти подарък. Къща в близост до сф, работа като склададжия и един имот по в центъра е оптимално за мен. Не ангажирам никого с мнението си.

60

Чичо

преди 1 година

До ония дон с далеч над 6-те апартамента. Пази си ги за бежанци и ***. Щото тоя който дере кожата на брата си, добро няма да види - това е казал народът. Ако не ти, децата ти ще го отнесат... Или викаш кучета ги яли, аз да съм добре да ям и да пия, другите да ***... И ти си мислиш, че живот живееш, нещастно човече?

59

Alex clocharde beaut

преди 1 година

Лежа си тука в клошарската къща в Горна баня, нямам шофьор, детето кашля и се чудя как да си подредя склада. Мъка. Обаче не обяснявам на другите колко съм велик, умен и красив.

fallback