Снимка: БГНЕС
fallback

Десетки недоволни граждани се събраха тази сутрин на протест пред сградата на Столичната община заради сеч в Борисовата градина. Демонстрацията е подкрепена от "Спаси София".

Oще по темата

Събралите се настояват паркът и Къпалнята  да бъдат спасени заради благото на софиянци. От "Спаси София" настояват за предприемане на незабавни мерки за връщане на публичния характер на Къпалнята и Летния театър, тяхното възстановяване и осигуряване на широк обществен достъп до тях, каза арх. Росица Николова.

Протестиращите внесоха в сградата на общината и списък с 9 основни искания, сред които всички обекти с обществена функция в Борисовата градина да бъдат публична собственост, забрана на ново строителство и създаване на нормативна база за управление на цялата територия на Парк "Борисова градина", съобщи БНР.

Темата е и в дневния ред на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 година

Фирма на Вълка наема фирма на Вълка, за да изсече незаконно десетки дървета в имот, контролиран от фирма на Вълка. И също така, това било само началото. Ако не били гражданите и медиите да ги спрат, трябвало да продължат със сечта. Управляващите от 17 години нямат нищо общо, те нищо не са чули, видели и нищо не зависи от тях. Виновни са Софиянски и международното положение. А техен общински съветник е автор на проекта на Вълка, които пък е утвърден от кмета на Да България, Трайчо Трайков

31

Анонимен

преди 1 година

Къде е Софийският Кирчо-Бонев, защо изтърва калабалъка.

30

Анонимен

преди 1 година

Долу нацизма! Долу чуждите нацистки знамена от столичната община!

fallback