Снимка: БГНЕС

Служители на градския транспорт се събраха на протест в София. Протестиращите настояват за 30% увеличение на заплатите.

Богомил Маринов, шофьор в „Столичен електротранспорт“, заяви за БТА, че от сектора са готови на ефективна едночасова стачка в сутрешен пиков час.

Още по темата
Днес в Столичната община местна администрация, транспортни синдикати и дружествата на публичния транспорт в София провеждат среща във връзка с поисканите от работещите в градския транспорт на 24 януари подобрения на условията на труд в системата.

В края на януари ръководствата на транспортните синдикални организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“ се срещнаха със заместник-кмета по финанси на Столичната община Дончо Барбалов, директорите на общинските транспортни дружества „Автотранспорт“, „Електротранспорт“ и „Метрополитен“, и Центъра за градска мобилност, за да обсъдят проблемите в обществения транспорт на София, като основният фокус бе именно увеличението на възнагражденията на всички категории работещи в градския транспорт. Тогава страните се разбраха, че всяко от транспортните дружества трябва да предостави допълнителна информация за продължаване на преговорите по темата.

Коментари Напиши коментар

45

Пенсионер

преди 3 месеца

На гр.транспорт увеличение 30%, а на пенсионерите кога? Политиците нали обещаха януари 2023г, да направят ново преизчисление на пенсиите. Да, ама не нали? Я, влезте в аптеките да видите какъв ужас е. Всеки ден цените на лекарствата вървят нагоре. И като не си купиш лекарството, хващаш пътя към небето. Ама за това, никой не го еня.

44

Анонимен

преди 3 месеца

Какви са им заплатите, нето?

43

Анонимен

преди 3 месеца

аре махнете тия трамваи тролеи от софия бе