Снимка: БГНЕС

Служители на градския транспорт се събраха на протест в София. Протестиращите настояват за 30% увеличение на заплатите.

Богомил Маринов, шофьор в „Столичен електротранспорт“, заяви за БТА, че от сектора са готови на ефективна едночасова стачка в сутрешен пиков час.

Още по темата
Днес в Столичната община местна администрация, транспортни синдикати и дружествата на публичния транспорт в София провеждат среща във връзка с поисканите от работещите в градския транспорт на 24 януари подобрения на условията на труд в системата.

В края на януари ръководствата на транспортните синдикални организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“ се срещнаха със заместник-кмета по финанси на Столичната община Дончо Барбалов, директорите на общинските транспортни дружества „Автотранспорт“, „Електротранспорт“ и „Метрополитен“, и Центъра за градска мобилност, за да обсъдят проблемите в обществения транспорт на София, като основният фокус бе именно увеличението на възнагражденията на всички категории работещи в градския транспорт. Тогава страните се разбраха, че всяко от транспортните дружества трябва да предостави допълнителна информация за продължаване на преговорите по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase