Снимка: БГНЕС
fallback

На съвместна конференция на президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ бяха представени данните за социалното напрежение в страната и готовността за стачни действия, съобщи Нова.

Пламен Димитров, председател на КНСБ заяви, че нагласата за протестни действия рязко се повишава.

Oще по темата
„Няма да се въздържаме и не можем да се въздържаме от такива действия“, това посочи той.

Димитров уточни, че служителите в градският транспорт в София, пощите, ВиК сектора искат увеличение на заплатите.

Други сектори заявяват готовност за протести и сред тях е средното образованието, допълни Димитров. „Няма перспектива да се изпълни увеличение на заплатите на учителите и непедагогическия персонал“, посочи той.

Минималната работна заплата трябва по-бързо да се приближава към решението на НС, смята той. По негови думи е необходимо МРЗ да бъде 850 лв. от първи юни. „От 1 януари да се предложи законовия текст, в който да бъде записано като минимум спрямо предходните 12 месеца на средната работна заплата“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

ПРОМЯНАТА ГИ ОГРАБИ.

преди 1 година

ЗАТОВА СЕГА СТАЧКУВАТ...... ПРИ БОЙКО ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ РАСТЕШЕ И РАБОТЕЩИТЕ ЗАБОГАТЯВАХА И ЗАТОВА И НЕ СТАЧКУВАХА...... АМА ДИДОХА ТАРИКАТИТЕ С ЮМРУЦИТЕ И ЖЕСТОКО ОГРАБИХА ПАРИТЕ И СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА.......

29

Питащ

преди 1 година

Много ми е интересно защо синдикатите се активизираха последните две години. Къде бяха през годините преди? Къде бяха когато се извършваше разграбването на българската икономика, чрез хищническата Костовска приватизация ? Къде бяха когато се унищожаваше селското стопанство чрез ликвидационните съвети? Къде бяха и как вожда Боко ги приспа, та пасуваха толкова години? Въпроси, въпроси...!

28

Анонимен

преди 1 година

Никакви протести няма да има. Такива има само в главите на сииндикалните шефове, които са топ мошеници!

fallback