fallback

Следващата седмица Министерският съвет трябва да гласува мерки в подкрепа на гражданите заради цените на горивата.
Oще по темата
Това обяви министърът на икономиката Никола Стоянов, който представи отчет за свършената работа през изминалите месеци, съобщи Bulgaria ON AIR

Част от мерките ще са под формата на отстъпки от цените на картите за масовия транспорт. Тези мерки са насочени предимно към пенсионерите и учениците.

Обмислят се отстъпки спрямо доходите на хората, които зареждат по бензиностанциите. Това ще стане на по-късен етап.

"Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за обществения транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите за учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години. Ще има и други мерки. Грешка беше отмяната на мярката от 25 стотинки, преди да сме готови с мерки, които да я заместят", коментира икономическият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

За

преди 1 година

Учащи се, работещи-да, но защо и за пенсионери. Плюс това защо пак само за наборчетата от котилото. За останалите сухи пръчки какво?От Дедо ви - селякът, както там ни наричате.

42

Анонимен

преди 1 година

Освен това псевдопоевтиняване на картите за пътуване на пенсионерите, нищо друго специално за тях не се предвижда, така че не разбирам този вой срещу тях.

41

Анонимен

преди 1 година

Разбира се, че за пенсионерите трябват специални грижи, те вече не могат да работят и са зависими от обществото, докато работещите не са така. Тези отстъпки за пенсионерите всъщност са доста малки - по-евтини карти за транспорта, но реално пенсионерите обикновено толкова рядко пътуват, че с единични билети ще им е по-евтино. Досегашните талони по 1,20 бяха най-евтиния вариант за пенсионерите.

fallback