fallback

20-годишният Иван Чонтов, който блъсна шест коли и автобус по време на полицейско преследване в четвъртък вечерта в Бургас, отказва кръвна проба за наркотици. Това съобщиха от прокуратурата и полицията в града.

Все още не е ясно и какви са причините за гонката, която продължи с часове, след което той беше заловен.

По време на разпитите Чонтов не е дал адекватно обяснение за действията си. На младежа вече е повдигнато обвинение и ще му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража". Баща му също е задържан за опит да повлияе на свидетели.

Oще по темата
"Ще бъде установено и неговото психично състояние, тъй като е възможно лицето да не е в добро такова. Повдигнато му е обвинение по чл. 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши задълженията си по служба, както и така нареченото хулиганство чрез използване на МПС", коментира прокурорът Мария Маркова.

"Защо бяха струпани толкова сили за неговото издирване. Първо, заради негово поведение - неадекватно и много рисково. На второ място, в колата бяха открити боеприпаси, на трето място, служителите на реда са видели, че държи хладно оръжие - нож", посочи директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Банкеръ

преди 1 година

Ама той тоз джигит с униформа за тях теста винаги е положителен и не важи.А и по възрастен изглежда направо е сдухан от пийне и дрога.

16

Popa ot razgrad

преди 1 година

Тия които отказват тест директно в затвора...

15

От хората

преди 1 година

Къде е съда,с решение да бъде задължен.Ако беше убил хора така ли щяха да го глезят.Е,да,зависи от платата.Хора,отиваме на много зле,вземете се в ръце.

fallback