Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

До края на 2024 година България може да внася руски суров петрол и преработени продукти, обясни заместник–министърът на финансите Людмила Петкова, цитирана от БНР.

Промените трябва да влязат в сила от 5 февруари. Според тях – ако петролът е с произход друга страна – например Казахстан, но транзитно е преминал през територията на Русия, няма проблем да бъде внесен в България.

Oще по темата
От "Продължаваме промяната" настояват "Лукойл" да бъде задължен да изготви план за преминаване към работа с неруски петрол до края на дерогацията.

Бюджетната комисия отхвърли текстовете, но окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

НАКРАТКО.....

преди 1 година

Ще внасяме петрол КАКЪВТО НИ РАЗРЕШАТ и за който сме питали с необходимото почитание Господарите ни и те са ни разрешили в своята безкрайна доброта ....... Ахахахахаха . ВСИЧКО на тая Територия наречена в миналото България става с разрешение . Тооолкова сме ниско наведени. Преди молехме за позволение руснаците .... сега чакаме разрешение от Брюксел или Вашингтон .... РАЗЛИКА НЯМА Ако кажат " Няма да дишате" .... и до там с прекрасния , смел и умен български народ... АМИН.

63

Неук

преди 1 година

За тези, които смята, че може през Босфора да идва нефт ще споделя. Няма. Забранено е поради съображение за сигурност и екология - при това отдавна. От там танкерите минават само празни. А каква ще е цената никой няма да пита за стандарта ни. И аз в Швеция и в Норвегия съм карал скъп, без да съм работил в тези държави с висок стандарт ( особено втората ). Постоянно гледам цената в Германия. там уж в цената на горивото е включен данък пътища. Не видях някъде да го пише, но ако е истина горко ни.

62

До Неук

преди 1 година

искаш да кажеш, че чената на бензина ще се изравни с тази на Гърция! Това така, но аз знам, че ние никога не сме плащали евтин бензин! Тука средната заплата е 400-450 евро а бензина ни до скоро гонеше над 3 лв. Така, че ние никога не сме можели да си позволим толкова бензин колкото един грък е можел да си позволи! независимо дали сме внасяли петрол от рашистан или от таджикистан!!!

fallback