Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно дете, съобщават негови близки, цитирани от БГНЕС. Детето се е почувствало зле в дома си, след три опита да бъде прието в болница, на излизане от третата е припаднало и е получило гърч.

"Когато ние излизаме от болницата, детето отвън напълно губи и последните си сили и се сгромолясва и пада на земята, студено дете, не диша и посиняло цялото. Вкарах я набързо там в предверието на болницата, докторите се опитваха да я свестят, пръскайки я с вода и с леки шамарчета, аз виждам, че детето си гълта езика. И аз и нейната баба - аз ѝ отворих устата, бабата ѝ извади езика, детето си появи рязко езика и диша. Те изпаднаха в паника и т.н.", заяви Иван Иванов, вуйчо на детето.

"Ще проверя случая, защо се е стигнало до това. Два пъти на ден имаме информация за свободните легла, най-вече детските. Към днешна дата 15% от леглата са свободни. За града има 10 свободни детски легла", заяви д-р Георги Паздеров, директор РЗИ-Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

Пари носеха ли? Неподготвени не се ходи в болницата

63

Анонимен

преди 1 година

Срам, срам и то за дете! Лекарите да си вършат работата, не само да пищят за пари! Хората отиват за помощ, не на банкет, за да не ги приемат! Болници, неприели пациент, трябва да бъдат санкционирани! Виновните уволнени, без право на работа в медицинско заведение и без право на медицинска практика! Нещата не стават така!

62

АНОНИМЕН

преди 1 година

До 59 Но като оперирате дебело черво и сте изнудили за хиляди близките тогава миризмата не ви пречи нали. Щом си лекар трябва да търпиш всякакви миризми, ако не ти изнася, отивай в парфюмерната индустрия!

fallback