Снимка: БГНЕС
fallback

Инсталирането на възобновяеми енергийни източници за производство на електроенергия или за затопляне на вода в урбанизирани територии с мощност до 20 киловата минава на уведомителен режим, когато получената енергия ще се използва само за собствени нужди и няма да се продава обратно на електроразпределително предприятие.

Депутатите гласуваха окончателно на второ четене промени в Закона за устройство на територията, съобщи Bulgaria ON AIR.

По предложение на Виолета Комитова от "Български възход" беше приета поправка, касаеща по-нататъшния ред, по който да се процедира със соларите.

Oще по темата
По нейно предложение беше гласувано споразумението с електроразпределителното дружество, което по принцип се отнася само за обекти, които имат разрешение за строеж, да отпадне, тъй като със закона се прие именно да отпадне искането за разрешително за солари с малка мощност за собствено потребление.

С друга поправка в закона монтирането на инсталации с мощност до 1 мегават в и извън регулирани парцели също ще става по облекчена процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 1 година

Да живееш в свободна страна и същевременно да ти е забранено всичко

67

Анонимен

преди 1 година

Аз живея в България вече 54 години. За това време единственото, което съм видял е, че всяка идея на властта задължително се оказва накрая гавра с народа! Дори и да не е била такава първоначалната идея, накрая неминуемо се превръща в това. В тоя смисъл желая успех на ентусиастите!

66

Пак по нашенски...

преди 1 година

Живея във Великобритания от 25 г. Тук не само, че не се затруднява, но се спонсорира от държавата всяко домакинство да има фотосоларна инсталация, а излишната енергия да се изкупува.И няма нацвъкани тук и там соларни паркове до населени места и земеделски земи, регистрирани незнайси как и от незнайси кой "гявол".

fallback