Снимка: БГНЕС
fallback

Зловеща находка шокира спасителните отряди, които вече седмица търсят изгубилия се опитен планинар Пламен Христов под връх Вихрен, предаде БГНЕС.

При преглеждане на кадри от мисията с дрон, облетял периметъра на предполагаемото изчезване на Христов на 30-ти декември, са били открити кадри, наподобяващи човешко тяло.

Oще по темата

Веднага спасителни екипи от Банско и Рила тръгват към мястото, като откриват трупа на издирвания Христов.

Неочаквано в близост до тялото на починалия е намерено второ тяло на загинал мъж с видими фрактури по ребрата, като се предполага, че е претърпял произшествие в планината. Тялото на втория загинал - възрастен мъж, - е открито без документи за самоличност и към момента не е ясно кой е той. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Очаква се двата трупа да бъдат извозени с хеликоптер до МБАЛ Благоевград. Телата не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, тъй като липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

Двете тела са намерени от западната страна на връх Вихрен.

В полицейските управления в близките населени места няма сигнали за втори изчезнал човек, освен Христов, затова разпознаването на втория труп ще отнеме време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

бай Ставри

преди 1 година

Значи, сега вече хеликоптер може

56

Анонимен

преди 1 година

До Дони Ти варненските ги остай ,ами си виж софийския Каролев ,който явно се помисли за Бог ама отиде и той при оня вегана на небето...

55

Дони

преди 1 година

Спомнете си ония варненските кeлeмeтa, дето се изшусиха от вр. Жълтец миналата година. Е, на мен тия са ми топ феновете в списъка Даруин!

fallback