Снимка: БГНЕС
fallback

Спират от движение учебната кола, шофирана от 10-годишно дете. Това обявиха от КАТ – Враца.

На инструктора, който е дядо на детето и му е позволил да шофира, предстои днес да бъде връчена официалната заповед с която регистрацията на моторното превозно средство се прекратява за 6 месеца. Вече тече и 14-дневния срок за обжалване на акта, който контролният орган е издал.

Oще по темата
Въпреки специалното оборудване на колата и професионалната квалификация на дядото като инструктор, шофирането на момчето не може са се третира като вид обучение, а като нарушение на закона за движение по пътищата, категорични са полицаите.

„Автомобилът не е бил в работен режим и обучаемият не е вписан в регистъра, тъй като той няма съответните изисквания, за да се случи това. Така, че в случая се касае за един обикновен автомобил, който е предостъпен на неправоспособен шофьор, в случая - дете", обясни Христо Димитров, началник на КАТ-Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Някой помни ли какво стана с Фончо тариката? Нека ви опресня късата памет - Нищо. Няма наказания, няма действия. Единствено направиха акт на дедо, че му дал да кара. За едните едни наказания, за другите други. Не е правилно да дава на лапето да кара на подобно място, но в крайна сметка дедото има *** с които може да предотврати неадекватни действия. А на Фончо дедо му има един *й само.Събрали се тука циркаджии да съдят.

20

Журналист

преди 1 година

Смях в България и за нейните журналисти. Те, 10-годишните не могат да говорят, но пък им забраняват да карат автомобили. С такива закони и депутати, просто нищо добро не очаква България. А пък, политиците на страната изпращат оръжия за Украйна и нейният клоун. Честита да е Новата 2023 г. за приятелите ми от Днес.бг.

19

Карабас Барабас

преди 1 година

Не случайно върху тавана на колата има "У", което инструкторът ми наричаше на майтап "Упасен"... ;)

fallback