Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Напрежение пред болницата във Велико Търново. Причината - смъртта на млад мъж. Близките му се съмняват в лекарска небрежност.

Починалият мъж се казва Димитър Маринов. Тази сутрин неговите близки и приятели се събраха пред болницата, за да поискат отговори от медиците. Тяхното основно съмнение и притеснение е, че е допусната небрежност от страна на медиците.

Мъжът е бил приет в инфекциозното отделение на търновската болница с пневмония. Лекуван е, но няколко часа след изписването състоянието му се влошава. Вдига висока температура и това е наложило повторната му хоспитализация в реанимацията на болницата. Седем дни по-късно умира, предаде bTV.

Неговото семейство, приятелите и колегите му сега настояват да разберат истината за свърта на Димитър Маринов. Те се притесняват, че според епикризата той е изписан здрав, а в крайна сметка е починал.

В болницата тече вътрешна проверка. Иззета е документацията от двете отделения. Разпитват се и лекарските екипи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Ха

преди 1 година

Лекари... Къде...В българските болници лекари няма. Те са ЕТ. Българскито здравеопазване катастрофира отдавна. Трябва да се закрива всичко и да се опчва отначало. Без здравна каса, която да точат. Здравните заведения изцяло държавни - 100%. Чак тогава може да се говори за нещо ново.

28

Анонимен

преди 1 година

Как е възможно да давате трибуна на наглите мнения на бгмамите, които и пред загубата на младия живот заради лекарска немарливост, продължават да пробутват за причина ковид, или липса на ваксинация за измисления ковид?? Чудя се тези жени деца нямат ли, или са т.пи по рождение? Недоволната имам предвид в случая! Хакнете им продажния сайт!!!!

27

Анонимен

преди 1 година

Яко бой за мърлячите от болницата., това заслужават щото всичкит до 1 са такива , чакам ги вече 5 месеца, да дойдат у дома да погледнат болен човек, чакат го да умре за да не може да му дават пенсия !

fallback