Снимка: HelpBook.info

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info постъпиха няколко сигнала адресирани към район „Слатина“. В един от тях се съобщава за опасен надлез, ето в какво се състоят проблемите му: „Пасарелка или надлез над ЖП линиите в Слатина се използва ежедневно от стотици хора. Като идея е добре направен, като изпълнение- под всякаква критика. Не е завършен асансьорът, не е завършен достъпът от двата края- преминаваме през кал и бетонен блок висок около метър, през студените часове повърхността замръзва и човек е като на пързалка. Ще съм щастлив ако направите нещо за удобството и спокойствие на хората, които преминаваме от там! Ще спестя какви следи намираме всяка сутрин, защото не е приятно! Благодаря за съдействието!“

Сигнализираха ни за строителен терор в същия район: „Всяка сутрин спират бетоновози и други камохни, и целият трафик автобуси, автомобили и пешеходци сме подложени на постоянни задръствания и проблеми.
До кога ще трябва да се търпят тези безобразия по нашите улици и квартали и няма виновни за това.
Моля да се предприемат необходимите действия от институциите за осигуряване на нормален пешеходен и автомобилен трафик в района“, пише в сигнала.

За проблемно осъществяване на пешеходния и автомобилен трафик ни сигнализираха и от район „Младост“: „На ул. "Филип Аврамов" в жк. "Младост 3" по отсечката между светофара на общината и църквата (срещу парка), паркиралите коли пред новопостроен блок причиняват неудобство за пресичане на пешеходната пътека. Мястото стана твърде опасно, поради натовареността на трафика и бързо каращите коли, тъй като няма видимост от паркиралите коли по улицата. За да се пресече трябва да се излезе по стредата на пътя. Поради прилежащите в близост училища, детски градини и парк, пешеходната пътека е доста натоварена с деца и е недопустимо на паркиралите коли да им се позволява да спират там и да създават опасност от инциденти“.

„Каруците се завърнаха в София“- това ни пише друг наш потребител. Изпратил ни е снимки, на които се виждат такъв тип превозни средства, които оставят мръсотия и смрад по улиците, а използването им е в разрез с Наредбата за организация на движението на територията на Столична община от юни 2022 г.
Това са само малка част от получените сигнали.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар