Снимка: БГНЕС

Девет дни малкият Александър от Перник беше в неизвестност. Момчето явно е оцеляло само в гората - нещо, което е  трудно и за възрастен.

Според главен инспектор Иво Бешков – началник на сектор "Криминална психология" към Института по психология на МВР в такива ситуации е важно да се придобие годна за използване информация, на базата на която да се предвидят възможните действия на детето.

Още по темата

"На база на показанията на близки, на приятели, на семейството - за това дете са полагани особено големи грижи. Това не е обикновено дете, то е с различни способности. От него можеше да се очаква нещо съвсем различно, което да ни изненада. То живее в собствен свят. Информацията беше, че е изключително активно дете, т.е. хиперактивно. Физически здраво дете е", посочи инспекторът.

Бешков потвърди, че детето не се е губило за първи път, въпреки че са полагани за него добри грижи от бащата, от баби и дядовци, от учители, психолози и логопеди. Детето е обгрижвано.

 "Близките хора се стремят да го впишат това дете в нашето общество. Да може да бъде полезно както за себе си, така и за останалите. Ходи на училище и има помощник, който го води и се грижи за него там. Да може да придобие знания и умения, с които да продължи да бъде самостоятелен в живота", обясни още Иво Бешков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase