Снимка: БГНЕС
fallback

По-скъпа “Гражданска отговорност” от Нова година прогнозират застрахователи заради по-високите обезщетения, които се налага да плащат на шофьорите, съобщи Нова.

През последната година рязко нагоре са тръгнали цените на ремонтите в автосервизите и резервните части, отчитат от бранша.

Oще по темата

Традиционно в края на годината голяма част от шофьорите подновяват задължителната си застраховка. През последните месеци полицата е поевтиняла минимум с 5% и 8% спрямо година по-рано, отчитат от брашна: основно заради мощната конкуренция в сектора. В същото време КФН иска вдигане на гаранционните вноски, които застрахователите плащат на държавата, заради повишаването на рисковете на пътя и растящите щети.

“Към края на лятото имаме ръст на изплатените обезщетения с 4 % на годишна база, докато в другата страна на уравнението – има около 1 % спад на общо събраните премии по „Гражданската отговорност””, коментира Владимир Савов от Комисия за финансов надзор.

Сметката в уравнението не излиза, тъй като през последната година цената на „Гражданската отговорност” върви надолу, обясняват от комисията-регулатор. И въпреки повечето изплатени обезщетения от застрахователите - събраните премии са по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Бюргер

преди 1 година

До Анонимен1. Автомобилът не е лукс, а необходимост! С него се върши работа.2. Автомобилът още със създаването си е бил предназначен за средната класа. Богатите нямат нужда от него защото могат да си позволят специални транспортни услуги. Автомобилът не е за тях.

31

Гест

преди 1 година

Докоментар 25,,чиновник ,,.И сега застраховките били с 50,60кв.по евтини ,дайте да се вдигат. като причина за вдигането им застрахователите изтъкнаха ,че видите ли ,имало много българи дето си карали колите на запад ,и при инцидент роднините на потърпевшият искали големи обезщетения ,защото ТАМ стандарта им на живот бил висок и т.н.защо масата от българите трябва да плащат заради тези българи дето карат на запад ,още повече повечето караме колите си само в Бг.Който кара на запад 2000 лв.гр.отг

30

Я па ти..

преди 1 година

До Анонимен 33 Ти не си от тези куцо , кьораво и сакато , нали ?Ид...от безподобен.

fallback