Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Продължава недоволството в Бузовград след като шофьор след употреба на алкохол и наркотици, блъсна 14-годишно дете.

Пострадалото се бори за живота си, в кома е и е с множество травми.

Oще по темата

Детето и негови приятели са били с велосипедите си встрани от пътя, а 47-годишният Димитър Косев е избягал след удара и се е прибрал в дома си в близко друго село, където е бил намерен по-късно от органите на реда.

Хората са изключително гневни след инцидента. Настояват за спокойствие и сигурност за децата, както и да не бъде такава присъдата за подобни инциденти - от 1 до 6 г. лишаване от свобода. Те настояват наказанията за такива случаи да се увеличи от 10 до 15 г.

"Щом си тръгнал пил да караш, значи си тръгнал да убиваш", смята родител на друго дете, което е било свидетел на инцидента.

Косев е пил на барче в селото, след което се е качил на автомобила и е тръгнал.

В селото няма нито един поставен "легнал полицай", за каквито настояват местните. По сметките на кметството са нужни 11 такива ограничители на скоростта.

Местните искат повече улично осветление, видеокамери и разумно шофиране на пътя. "Стана ни ясно какво искат хората. Ще бъде назначена проверка, за да се издадат разпореждания за подобряване на организацията на движението", коментира пред Нова тв окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Относно шофьора, прокурорът каза: "Той е привлечен към наказателна отговорност. Отново сме свидетели на поредното грубо погазване на закона. Той е управлявал под въздействието на наркотици и алкохол. Отново един трагичен и тежък резултат", посочи Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Жоро

преди 1 година

За убийство на дете от 1 до 6 години. В каква държава живеем изобщо?

7

111111111111111

преди 1 година

При тия цени верно няма нужда да се вдига минималната работна заплата

6

Група отвън 2022г.

преди 1 година

Елате да видите бре , кметове от БГ колко ,,полегнали полицаи" има по пътищата в Испания в населените места.Не можеш да ги прочетеш.Хиляди,хиляди...Какво се правите на разсеяни? Радевите управници поне това да бяха оправили,а то....НИЩО!

fallback