Снимка: БГНЕС
fallback

Ако следваме борсовите котировки на цената на газа за януари-февруари, е възможно парното да поскъпне с 5-10%. Това заяви бившият изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ Кирил Темелков, който е зам.-председател на Българската газова асоциация.

Oще по темата

„Ще има малко увеличение на цената на газа през зимата. По отношение на топлоенергията драстично увеличение не се очаква”, каза Темелков в ефира на Нова Нюз.

Той коментира разпита на служебния министър на енергетиката Росен Христов в Националното следствие във връзка с договорите за доставка на природен газ в периода от април до август. Всичко това малко след изслушването му по същата тема в парламента.

Темелков обясни, че прави впечатление, че не бяха обявяване публични търгове. По думите му те не са задължителни.

 „Но нямаше яснота какви количества се търсят, към кого са отправени запитванията, какви са били алтернативните оферти”, обясни Темелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Е кво да направи, да поевтинее ли? Това ще е чудо невиждано! Естествено, че ще поскъпне.

25

Анонимен

преди 1 година

Още ще надуват цените за да може депутатите в НС да взимат по 8500 лв.заплати без класове за прослужено време и други надбавки или около 10 000 лв. - 11 000 лв.

24

Анонимен

преди 1 година

Докога бюджета България,тоест парите на всички българи ще субсидират едно губещо дружество като Топлофикация София,докога България ще издържа за своя сметка топлото на софиянци?Комунизма свърши,удоволствието да имаш топло се заплаща а не да трупаш дългове-805 МИЛИОНА български левчета!

fallback