Снимка: БНР

Шестокласник е със счупена ръка след системен тормоз от друг ученик. Поредният слугай на агресия в училище е от Видин.

Преди година Лука и Сара се преместват в Основно училище "Свети Климент Охридски" в града. Почти веднага обаче започват проблемите с ученик от 7-и клас, предава Bulgaria ON AIR.

"Като бяхме на автобуса той ме дръпна към него в неприлична позиция. Сестра му ме снима и после каза, че ако не правя това, което казват, ще качи снимката в социалната мрежа. Обиждаха ме, казваха ми, че нямам приятели, че майка ми е... онази неприличната дума, и са ни виждали на Дунав мост", оплака се потърпевшата Сара.

И докато към нея тормозът е само вербален, то към брат ѝ е физически.

"Като се преместих миналата година, почти всеки ден ми го прави това. Бие ме", сподели Лука.

Миналата седмица обаче ситуацията излиза извън контрол.

"Влезе от неговата стая в моята и започна да ме бие. Удари ме в бъбрека с крак, след това в ребрата, аз паднах на ръката си и я счупих. Каза ми: Ей сега ще видиш кой съм", разказа Лука.

След инцидента никой не се обажда на майката на Лука, за да я информира какво се случва. Тя вижда детето си съвсем случайно, минавайки покрай училището.

"Видя ме, влезе в колата и започна да плаче. Не намирам, че е нормално някой, който явно е защитаван и прикриван, да влезе в чужда класна стая и да набие някой", каза майката Росица Миленкова.

Директорът на учебното заведение отрече някои от децата или класният ръководител да я е сезирал за подобни случаи.

"До мен не е достигала никаква подобна информация. Имаме жалби от родителя на пострадалото дете и е започнала работа. Процедурата е малко тромава, тъй като ние нямаме нужните специалисти, педагогически съветник и психолог, а всяко едно непълнолетно дете се изслушва пред тях", коментира директорът на ОУ "Свети Климент Охридски" Теодора Ганчева.

"Изпращаме децата на училище, не на война. Там където да са на сигурно място в сградата на училището, където да са защитени", настоя майката на Лука и Сара.

По случая вече работи и Агенцията за закрила на детето. Предстои и психолози да започнат работа с двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase