Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Както обещаха, протестиращи напълниха пространството пред Народното събрание. Хората настояват за увеличение на доходите и заплатите и запазване на работните места, а организатори са синдикатите от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Сред исканията са и 13% минимално увеличение на възнагражденията и в частната и в бюджетната сфера.

Стартът трябваше да е в 11.00 часа, но започна по-късно, тъй като полиция отказа да пусне дрон на КНСБ да снима демонстрацията.

Протестиращи пристигат от цялата страна като исканията са минималната работна заплата да нарасне поне на 850 лева, вместо настоящите 750 лева.

Хората питат управляващите как да живеят с подобни доходи при така нарастваща инфлация. Те искат актуализация на бюджета и сигурни доходи.

Очаква се националният протест да продължи с автошествие, което да създаде промени и затруднения в придвижването на автомобили и градски транспорт.

В 14.00 часа е насрочена среща на лидерите на КНСБ и "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов, с президента Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

пуйката

преди 1 година

Като го изработят ще има.

237

!

преди 1 година

Искат увеличение в частния сектор и стачкуват пред НС? Това е шега нали!

236

Еми

преди 1 година

6 месеца упраление на Подмяната до това води... Сори, вие протестърите си ги избрахте, сега нямате право на глас. Просто чакате от ГЕРБ да стабилизират нещата

fallback