Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Увеличават се инцидентите с мигранти в страната, които преминават през границата ни с Турция. Снощи бе убит и служител на "Гранична полиция" в района на село Голям Дервент.  По първоначални данни, трагедията е станала  при престрелка с мигранти.

Oще по темата

Случилото се в контекста и на инцидента в Бургас, където шофьор-трафикант на мигранти не спря автомобила си и двама български полицаи загинаха, разгледа арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на "България сутрин".

"Виждаме нещо екстремно. Тези мигранти имат оръжие. Това показва силната радикализация в опит за добър живот в Европа. България е необходимо да има ново законодателство. Българските политици трябва да се вземат в ръце и да направят законодателство, което да съответства на натиска по нашата граница", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Тези хора, идвайки от Турция, нямат страх от българските граничари. За разлика от гръцките", каза още проф. Чуков.

По думите това, което виждаме на българската граница, много прилича на онова, което наблюдавахме на турско-гръцката.

"Там също имаше престрелки, само че гърците направиха много сериозни подобрения в законодателството", даде пример проф. Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 75Какъв затвор, бе? Да ги пращат да работят в мините, в каменоломните или някое подобно производство! Да си заработят издръжката, няма да хрантутим и тях! Тия, дето се мъкнат, никога през живота си не са работили, затова и сега драпат със зъби и нокти да се наредят на социални помощи.

69

Реалист

преди 1 година

"Това показва силната радикализация в опит за добър живот в Европа." -- що за глупост е това? Тия са тръгнали да правят бандитизъм и мислиманщина, нищо друго..

68

Анонимен

преди 1 година

Абе, защо когато някой ти влезе със взлом в къщата имаш право да го убиеш, а когато ти елезе със взлом в държавата - не!?

fallback