Снимка: БГНЕС
fallback

Мнозинството от украинските бежанци в Банско работят и не се нуждаят от социална помощ. Някои от тях купили жилища, други живеят под наем, споделя Анна Бангеева - украинка, която в началото на бежанската вълна създаде доброволчески център в помощ на сънародниците си.

Oще по темата
"Имаме около 700 човека и от тях помощ търсят около 150 човека. Другите са разделени 50 на 50 - половината работят още дистанционно в Украйна или в международни компании. При 50% един член от семейство си е намерил работа", каза тя пред БНР.

Сериозен е проблемът с украинските бежанци, настанени и към момента в малки семейни хотели в Банско.

"Това баби, майки самички с малки деца, инвалиди, те са настанени в такива малки семейни хотели", обясни Бангеева.

Украинската общност в Банско стартира подписка с настояване бежанците да не бъдат премествани в държавни бази, а програмата, финансираща и хотелите, които осигуряват настаняване и изхранване, да продължи.

"Ние сега имаме голяма паника в цяла България, защото ние видяхме през май месец какви са тези бази", призна Бангеева.

Над 600 от украинските бежанци в Банско са се завърнали в  страната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Факт

преди 1 година

.имаме интересен интеграционен модел спрямо бежанците ,едните ги пращаме на лагери другите на хотели...едните се чудят какво да ядат другите на почивка на морето осигурено им ядене пиене спане.Оказва се че хората идващи от Азия не са хора а животни ,а хората от Украйна също не са хора те явно са кралици и принцеси и тук всичко им е осигурено,сирийци и афганистанци ги гоним с автомати по границите а украинците ги посрещаме все едно са президенти.а се наричаме Хора.хора за едни,чудовища за други.

61

Агенция ЕЖК

преди 1 година

(една жена каза) ни уверява, че укрите се самоиздържат и не са в тежест на бедния български народ.Сигурно трябва да е достоверно,защото вчера една възбудена 60 г пр0дажна кукумявка по Босфор Тв яростно бранеше укро-туристите и заяви,че не с карали лексуси, бентлитата и поршета, а със "честно закупен фолксваген"! Е, тук не издържах на укро-пропагандата и смених канала с анимационния канал... Там има повече смисъл от съдържанието на националните медии!

60

Петров

преди 1 година

Ето, работят украинците, нищо че само мизерни работни места има в БГ + шуробаджанащина + текучество. Във всяка фирма 2 работни места се пазят за хора от ГЕРБ които нищо не правят но получават тлъста заплата.

fallback