fallback

Стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на спонтанна демонстрация тази вечер в курортния комплекс.

Oще по темата
Искането им е българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври. Притесненията на намерилите убежище в България украинци са, че отново ще бъдат изведени в държавни бази, както се случи и през лятото.

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни и развети украински знамена. Широк периметър бе отцепен от полицията, на мястото са екипи и на жандармерията.

"Как ще се интегрираме, как ще си намерим работа, питаме българската държава. Децата ни как ще ходят на училище", коментираха украинските граждани.

В спонтанния протест се включиха и хотелиери.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

406

митя

преди 1 година

До ФикиИ не дай си боже да е на втора-трета линия, че и да ги местят, разбираш ли....

405

Анонимен

преди 1 година

Поведението им, изпълнено с нахалство, авантаджийство и подлост кара харата от цяла Европа да ги псуват, ругаят и изритват от държавите им. Чехмотан, каруца модта на ДружвЪтЪ и директно в Киниеф

404

Фики

преди 1 година

Искат на хотел на морето на първа линия, ама и храната да е качествена и да е тихо и да има къде да си играят дечицата. Лошото е, че няма кой да плаща.

fallback