Снимка: БГНЕС

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие, съобщи NOVA. Днес приключва Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила. Голям протест в центъра на Слънчев бряг се организира за утре. Той ще се проведе, ако се стигне до хуманитарна криза.

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие. Очаква се Националният оперативен щаб да вземе решение дали програмата ще бъде удължена или ще бъде прекратена.

А в Слънчев бряг започна проверка на хотелите за преброяване на украински бежанци.

Междуведомствена комисия от представители на икономическа полиция, Районното полицейско управление в Несебър, Националната агенция за приходите и Агенцията за закрила на детето извършва проверка на хотели, в които са настанени украински бежанци. Проверките се извършват на случаен принцип каза хотелиерът Красимир Белорежки. В 4 негови хотела в Слънчев бряг има настанени 800 украински граждани.

Още за протеста на украинските бежанци вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

260

Никол

преди 3 месеца

Тези украинци работят ли въобще плащат ли данъци ?!?Или само стоят и чакат на държавите който са ги подслонили .....Измина почти година от войната в Украйна .....

259

мак

преди 3 месеца

До 280, срам и позор е да си провокатор като теб. Такава грижа няма за сънародниците ти в нужда, това е гадно и позорно. И стига си защитавал дори на шега онези укр. наглеци.

258

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 280 - И как точно се отнася България с тях, та срам и позор?! Настанени са в хотели на морето, явно искаш нещо повече за тях. Къде предлагаш да ги настанят и как да ги дундуркат? В Шератон няма да се поберат, пък и не е на море. Някои не се чувате/четете какви ги приказвате/пишете. Срам и позор за такива, като теб, дето си плюят родината. И не мога да се стърпя да не попитам колко от тях лично отглеждаш?