Снимка: БГНЕС

РИОСВ - Стара Загора предприе спешни мерки за намаляване на замърсяването на въздуха в енергийния комплекс "Марица изток". Това заяви директорът на местната екоинспекция Диана Искрева, цитирана от "Нова телевизия".

Поводът за това са регистрираните през почивните дни превишения на серен диоксид, отчетени на 15-и и 16 октомври. РИОСВ - Стара Загора извърши извънредна проверка на операторите в района на Гълъбово.

По време на проверките е установено наличие на неорганизирани емисии на площадката на Топлоелектрическата централа ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово. За установеното нарушение от РИОСВ - Стара Загора ще бъде образувана административно-наказателна процедура.

Още по темата
РИОСВ - Стара Загора издаде предписания на всички оператори на големи горивни инсталации за предприемане на мерки и недопускане влошаване качеството на атмосферния въздух.

От началото на септември до 16 октомври т.г. са извършени над 48  проверки съвместно с експерти от други регионални инспекции на големите горивни инсталации. Съставени са 15 акта за установени административни нарушения на условията от комплексните разрешителни - 13 на ТЕЦ "Брикел" ЕАД и по един на "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД и "Ей и Ес 3С - Марица Изток 1" ЕООД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase