Снимка: БГНЕС
fallback

Изграждат и възстановяват водопровод в Девинския кв. "Настан" с 2 792 489 лв. Парите са за изграждане, реконструкция и рехабилитация на външна и вътрешна водоснабдителна система и съоръжения, съобщи БНР.

Решението е на Министерския съвет. За водопровода в кв. "Настан" има изготвен проект и влязло в сила разрешително за строеж, каза кметът на общината Здравко Иванов.

"Проектът предвижда основен ремонт на водопроводната мрежа на квартала, плюс довеждащия водопровод от резервоара, който над квартала. Със средствата, които в момента са отпуснати с решение на Министерския съвет, ще финансираме 50% от проекта. Надявам се тази седмица да подпишем споразумение с МРРБ, за да могат да ни бъдат преведени и да обявим обществена поръчка, която ще отнеме около два месеца", каза Здравко Иванов.

Oще по темата
Той очаква през пролетта да започнат строително-монтажните дейности и следващото правителство да продължи тази инициатива на предишното и на настоящия служебен кабинет, за да се довърши на 100% проекта.

Община Девин има и внесени седем проекта в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са на стойност над 30 млн. лв.

Междувременно в наводнените села в Карловско няма нито проект, нито предвиждане да се изгради канализация. Хората там все още нямат вода, улици, яснота дали къщите им стават за обитаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Пияния помак

преди 1 година

Тука за помakлъка никакви пари не остават от тая вода. Ще играе калъча

3

В.Узунов

преди 1 година

Вода... за кво ни е вода

2

Пияния помак

преди 1 година

То за това от тоя месец водата става 3,70лв за кубик в Девин. Пък като я бутилират си пълнят гушите

fallback