Снимка: БГНЕС
fallback

"Таван на цените на природния газ, който влиза в Европейския съюз, не е пазарна мярка.

Oще по темата
Песимист съм дали ще има позитивен резултат. Как като европейци можем да накараме Катар, Нигерия, САЩ да ни продават газа си на цена, по-ниска от пазарната? Какъвто и таван да се сложи, това ще доведе до по-голяма липса".

Това каза пред БНР Явор Куюмджиев, енергиен експерт и бивш зам.-министър на енергетиката.

И допълни, че възможно решение е да се теглят заеми и да се компенсират бизнесите и гражданите, а природният газ да се купува на пазарна цена.

"За българите има нещо страшно в подготвящия се пакет. Голяма част от страните настояват допълнителният данък върху печалбите на енергийните компании да бъде събиран на общо място, от което да се разпределят пари за всички в ЕС. Като нетен износител на електроенергия ще събираме втората или третата абсолютна сума пари от нашите енергийни производители. И така бедна България ще плаща сметките на германци, испанци, гърци, италианци", допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Гост

преди 1 година

Анонимник 60, много точно го казваш, но няма кой да вдене.Естествено нашите управници имат постоянна изгода от това,европарите които идват от ЕС /една голяма част са си наши де,но няма как да ги лепнат официално/ са добра хапка.Затова има толкова мераклии да управляват.

62

Гражданин

преди 1 година

Крадците си исКат старото ново време, за да могат да си оправят при дефицит на интелигентните, родителите си, нищо, че са с разбирания от панти века, христивните де. Другите не ги мисля, те поне могат да крадат, но и работят много. За 12 или 20 г се промушиха много прости и без ценцЗ младежи. И факти не ви е виновна, поне там има свобода на словото и всеки има право да си каже, това което мисли и вижда. Бъдете здрави и добри хора И не се самозабравяйте и помнете от коя колиба на Бг сте излезнали

61

Бай Дрън

преди 1 година

Ех, чак сега ли ви светва, че България плаща много сметки на държави като Германия, Холандия и т.н. И ще плащаме още , като влезем в еврозоната.Страни като България са приети в ЕС единствено, за да са донори на някои консуматорски държави.Без нас, те умират. Няма как да поддържат стандарта си.

fallback