Снимка: БГНЕС
fallback

Пореден случай на тежко ПТП с жертва стана в София. Оказа се, че шофьорът, заради който става катастрофата на Околовръстното шосе, е имал множество нарушения и във фаталната сутрин е карал с превишена скорост. Според очевидец мъжът е бил и видимо в нетрезво състояние.

Oще по темата

Също така стана ясно, че той е отказал първоначално да даде тест за алкохол и наркотици.

При трагичния инцидент загива френски гражданин, а неговата спътничка е в болница в тежко състояние и с опасност за живота.

"Изключително неприятен инцидент с жертва и жена в тежко състояние.Трябва да има законови промени с тежки наказания за водачите, които отказват тестове за алкохол и наркотици", заяви пред БНТ автоекспертът Румен Дунев.

Водачът на спортния автомобил също е бил откаран в болница, прокуратурата вече му повдигна обвинение и сега е задържан за 72 часа.

"Тук имаме няколко фактора, които са довели до тази катастрофа. Високата скорост е причината, не е имал достатъчно видимост. Отказът за проба за алкохол и наркотични вещества навежда на мисълта, че е употребил, но това ще стане ясно след резултатите от кръвния тест, чиито резултати се очакват по-късно днес", допълни Дунев.

По думите му, всеки един водач, употребил алкохол и наркотични вещества, има забавени реакции. "Имаме няколко неблагоприятни фактори, които довеждат до този фатален край.

Според Дунев, пътят в този участък е в добро състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Апостолов

преди 1 година

Корупцията и нежеланието на господа полицаите да си свършат работата е довела и до тази катастрофа. Кой знае може и този да има автомивка и полицаите да си мият безплатно колите, а може и само на безплатни кафенца да са били господа униформените.

19

Анонимен

преди 1 година

Искат ама жалкия фигурант не дава!!!

18

Анонимен

преди 1 година

НЕ на наркоманията! И НЕ на западните ценности, благодарение на които я има! Тревомани, кокаинови психари, амфетковци, точкаджии! Който пропагандира и разрава наркотици на децата, да увисва на градския площад, както правят на изток!!!!!

fallback