Снимка: БГНЕС
fallback

Подадени жалби срещу процедурите за избор на изпълнители на зимното почистване на пътищата има в КЗК. Става дума за единични случаи, но тези области са под риск, според инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българската браншова камара "Пътища".

По думите му обжалването може да се окаже фатално и след 1 октомври да има области, в които няма никакво поддържане, предупреди Чайков.

Oще по темата

"Това, което не се казва от служебния министър, е, че има жалби – включително срещу самите процедури. Там, където е повече от един кандидат, е напълно възможно някой да остане недоволен от решението за избор на изпълнител. Много сме далече още от фазата на спокойствието."

По темата с индексацията по договорите за строителство инж. Чайков изрази оптимизъм и надежда, че вятърът "духа в благоприятната посока" и методиката вече би следвало да мине през Министерския съвет след изтеклия период на обществено обсъждане.

"Голяма част от обектите, които ще бъдат предмет на индексация, се финансират от оперативните програми. В оперативните програми има ресурс и ЕК разреши да се финансират индексациите", уточни Чайков и нарече това "глътка въздух", която ще даде възможност да се спасят и довършат обекти, финансирани от европейските фондове, които са "буквално в ступор в момента".

"Говори се от година и половина за лоши практики, а действително никой нищо не промени. Нито служебните два кабинета, предишните, нито редовното правителство. Единственото, което се опитваха да постигнат в редовния кабинет, беше да ликвидират българския пътно-строителен бранш", коментира още пред БНР Стефан Чайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Преди демокрацията всяко кметство си имаше всичко необходимо - даже по един камион с дъска отпред за нуждите на селото. Сега има само интернет и принтер, а кметовете само викат, че от тях нищо уж не зависи и "Нема дръжава". Държава на семпли човеченца с плитки потребности (по Маслоу).

6

Анонимен

преди 1 година

То и досега не се почистваше, но се "усвояваха" стотици милиони, нали Киро?

5

Анонимен

преди 1 година

Областите без зимно почистване ще са само 5 - Източна България, Западна България, Южна България, Северна България и Централна България.

fallback