Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътища, дори и при засилване на финансовата криза. Това обяви пред Нона телевизия служебният регионален министър Иван Шишков.

„Старото ръководство на АПИ не си беше направило труда да направи каквото и да било по тази тема”, заяви Шишков. И допълни, че се очакват оферти от фирмите, които биха желали да изпълняват тези дейности.
Той коментира и ремонтите на пътища.

„Бяха организирани едни конкурси за текущи ремонти за три години. КЗК веднъж ги отмени и те бяха направени втори път, но отново ще бъдат проверявани. Моите съмнения са, че бившето ръководство на АПИ е искало да постави държавата в положение, в което да няма никакъв друг избор, освен да се удължат за втори път старите договори”, каза Шишков. И изрази увереност, че властта и строителният бранш ще постигнат споразумение за поддръжката на пътищата. Според министъра работата на въпросните фирми зависи изцяло от подхода на държавата и тя трябва да определи точни правила, които да се следват при извършването на основните и текущи ремонти.

Шишков увери, че държавата ще помогне на потърпевшите от пороя в Карлово със средстава от Фонда за бедствия и аварии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase