Снимка: БГНЕС

Над 400 доброволци от държавната администрация и различни общини от цяла България ще се включат днес във възстановяването на пострадалите от наводнението карловски села.

Още по темата

В разчистването на пораженията вчера взеха участие 473 военнослужещи и около 100 доброволци, координирани от военни координатори и 20 служители на общинската администрация, съобщиха от Кризисния щаб на Карлово.

В събота се очаква броят на доброволците ще се увеличи.

От 19 септември, понеделник, започва изплащането на еднократната социална помощ от 375 лева на хората, пострадали от наводненията в карловските села и подали заявления за финансово подпомагане. Тези от тях, които имат банкови сметки, ще получат сумата с превод, останалите - в пощенските клонове в населените места.

За подпомагане с по 300 лева на ученици в 1-ви и 8-ми клас са подадени общо 56 заявления от Слатина, Войнягово, Богдан и Каравелово. Срокът за подаване на заявления е 15 октомври 2022 г., съобщават от Дирекция "Социално подпомагане" в Карлово.

 

Коментари Напиши коментар

12

Засега

преди 4 месеца

Са поръчани 400 чанти

11

Albi

преди 4 месеца

Искам да го видя това? Да направят клипчета. Чиновници да работят. Това никога не е било. Ама представям си какви циркаджийски истории ще са. Ще почнат 5 минути, после ще ожаднвят, ще им се припикае, после кафенце, обедна почивка, пасианси, следобедно кафе и работното време свършило. На следващия ден ще са с мускулна треска и в болнични:D

10

Русия

преди 4 месеца

Цък, Цък и за инстата и за кампанията