Снимка: Pixabay

Денят ще започне с минимални температури в страната от 12 до 18 градуса. Над по-голямата част от страната облачността ще бъде разкъсана и ще има слънчеви часове. Повече облаци ще има по поречието на Дунав и по планините.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 25 до 32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето ще има разкъсана облачност, повече в сутрешните часове по северното крайбрежие. Следобед облачността ще намалява. Вятърът ще бъде от североизток до умерен със скорост до 25 километра в час. Над планините в сутрешните часове планинските ни първенци ще бъдат в облаци, а по-късно ще има разкъсана облачност, без валежи.

В събота ще премине хладна вълна със студен атмосферен фронт, очакват се валежи с проливен характер в централните и североизточните райони. В неделя и понеделник дъждовете ще бъдат често явление и ще бъде хладно за сезона. Дневните температури в южните райони ще достигат едва 26-27 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase