Снимка: БГНЕС
fallback

Изкарали сме цялата възможна техника, която е в близките до Карлово села. При необходимост и поискване от областния управител армията ще реагира мигновено. Техниката не може да влезе в средата на селото, докато не са разчистени подходите.

Това заяви пред NOVA военният служебен министър Димитър Стоянов. Армията е на мястото си, заяви още той и бе категоричен, че военните са реагирали по най-добрия начин в наводнените села в Карловско. Богдан и Каравелово са най-тежко пострадали.

Ще бъдат осигурени контейнери за хората, чиито домове са пострадали от бедствието.

Държавата ще осигури временни жилища на тези, които са загубили имотите си. Би трябвало всеки да застрахова имуществото си, ние просто нямаме такава култура в България, каза още министърът на отбраната.

Не мисля, че има проблем с организацията. Трябва технологично време, няма как по-рано да се случи, каза още Стоянов. По думите му ще са необходими седмици за разчистването на населените места.

Служебният министър уточни, че 500 са военнослужещите, които са и на държавната граница в този момент, което до някаква степен ограничава и техните възможности.

Армията беше подценявана 30 години, но винаги се е разчитало на нея. Време е да помислим за армията също, заключи служебният министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Да ти се срине къщата значи да се унищожи трудът ти за целия живот, че дори и на няколко поколения градили този дом. Човек прави първо къща, всичко друго е след това. Съчувствам на тези хора . Някои от тях дълго ще живеят във фургони, както стана в Стражица.

12

Анонимен

преди 1 година

Щом някой започне да убеждава хората да си правят застраховки значи не му е чиста работата. Това е все едно данък върху данъка.

11

Анонимен

преди 1 година

Що ли не му вярвам? И как контейнери? Украинците бунт вдигнаха, когато им предложиха контейнерните в Елхово. Толкоз ли няма хотели и къщи за гости наблизо? Толкоз много хора ли има в няколкото села, та да не могат да се разместят в по- човешки условия? Не дай, Боже, война! Тогаз съвсем ще загазим от големите им грижи за пострадалия народ.

fallback